Nu vom achita geamurile sparte de Mihai Chirica! (P)

Ieri, parte dintre consilierii locali l-au lăsat în offside pe primarul Chirica, cel care, după ce a făcut vraiște clubul de fotbal al Iașului, cere spășit ajutor. E asemenea unui copil care a spart un geam și care nu doar că vrea să scape de pedeapsă, dar ar vrea ca alți copii să plătească geamul spart.

Nu poți, după ce te-ai bătut cu pumnul în piept că vei face și vei drege, după ce ți-ai făcut campanie electorală cu președinții pe care tot tu i-ai impus, după ce ai făcut pe deșteptul și specialistul în management sportiv atâția ani, să ceri, tot tu, grav și patetic, salvarea fotbalului ieșean.

Priviți ședința extraordinară de Consiliu local de ieri. Urmăriți comportamentul lui Mihai Chirica. Veți înțelege că omul acesta nu a evoluat deloc din punct de vedere politic. Nu a înțeles că timpurile s-au schimbat, mentalitățile s-au rafinat, iar jocul acesta de-a alba-neagra pur și simplu nu mai ține.

Partidul Social Democrat a fost constant un susținător (activ, nu doar declarativ) al fotbalului și, în general, al sportului ieșean. Astăzi, consilierii locali s-au abținut nu de la susținerea sportului, ci de la a achita nota de plată pentru geamurile sparte de Mihai Chirica. Suporterii ieșeni știu prea bine implicarea pe care PSD a probat-o de-a lungul timpului în tot ce înseamnă finanțare a fotbalului, uneori cu prețul unor critici violente venite tocmai din partea colegilor liberali, azi îmbrăcați cu alte "tricouri" decât cele tradiționale și băgați în această miuță de maidan de către acest "Maradona" al administrației locale.

Nu, nu așa vom rezolva criza fotbalului ieșean, prelungind agonia cu câte 100.000 de euro obținuți cu scandal, ca un fel de pomană de la bugetul local. Ajunge cu cârpeala, e momentul unei viziuni moderne, cu adevărat reformatoare. Nu vom ajunge niciodată în top cu asemenea driblinguri la intrarea pe stadion.

Domnule Chirica, dacă vreți ca sportul să funcționeze în Iași, părăsiți terenul și vedeți-vă de treabă. Ne-am săturat să vă tot privim dându-vă cu stângul în dreptul sau făcând hențuri și mințind că ați dat cu capul. Vine primăvara, concentrați-vă pe rondurile de panseluțe sau pe alte probleme de felul acesta pe care aveți competență.

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.