Duminica, 1 Martie 2020

Opinia ta

FOTO: Două pisici cunoscute în Păcurari - una cerșește, alta "muncește"

La aproape fiecare scară de bloc din Iași există câțiva câini. Mulți își fac veacul și prin stațiile de autobuz, prin preajma magazinelor - acolo unde se mai găsește din când în când de mâncare. Anii trecuți, maidanezii cam dispăruseră din oraș. Acum au reapărut. Însă există și (...)

FOTO: Sediul Inspectoratului de Stat în Construcţii, de nerecunoscut

Clădirea Inspectoratului de Stat în Construcţii a fost modernizată. Imobilul din Păcurari cu demisol, parter, două etaje şi mansardă este de nerecunoscut. Vedeți cum arată sediul ISC acum: Vedeți cum arăta sediul ISC înainte: Autorizația pentru efectuarea lucrărilor a fost eliberată în vara anului (...)

IMAGINI: Transformare totală a zonei din jurul Palatului de Justiție din Iași

Zona din jurul noului Palat de Justiție din Iași, în care funcționează Tribunalul și Curtea de Apel, s-a transformat complet. Clădirea era înconjurată de un tăpșan care era plin de praf ori de noroi în funcție de condițiile meteorologice. Acum are gazon, bănci, pavele. Vedeți câteva imagini surprinse zilele (...)

Denivelare serioasă a asfaltului pe strada Silvestru în apropiere de Gară

Două "excrescențe" au răsărit în mijlocul străzii în apropierea intersecției cu strada Bacinschi, în stația autobuzelor de pe rutele 19 și 30. Asfaltul de pe strada Silvestru pare a fi fost modelat. Prin zonă traficul este intens și este traversat de multe vehicule de mare tonaj: camioane, tramvaie, (...)

Au apărut deja produsele pentru Halloween în magazinele din Iași

În magazinele din Iași au apărut de la mijlocul lunii septembrie articolele specifice sărbătorii de Halloween, celebrată în ultima seară a lunii octombrie. Pe rafturi se găsesc costume și măști pentru copii, felinare, diverse jucării reprezentând dovleci sau monștri. Denumirea de Halloween provine de la (...)

Opinia ta

Coșurile de gunoi moderne din Iași, cu care poți vorbi, au fost și “îmbrăcate”

Primăria Iași a cumpărat 30 de coşuri de gunoi stradale moderne, cu GPS, sistem antifurt şi capacitate de recunoaştere a vandalilor. Pubelele stradale sunt alimentate cu energie solară, deţin un sistem inteligent care detectează nivelul de umplere şi compactează deşeurile. Cu aceste coșuri de gunoi poți și dialoga. Un astfel de (...)

FOTO: Băncile amplasate de Primărie în cartiere, apreciate chiar și de pisici

În toate cartierele din Iași sunt amplasate bănci cu inscripția Primăriei pentru trecătorii osteniți care doresc să se odihnească. Pe timpul verii, cei care se sufocă în apartamentele ce se transformă în sere, ies la aer și se relaxează tot pe aceste bănci. Însă și felinele toropite de căldură par a le (...)

FOTO: Schimbări în curtea Mitropoliei. Pangarul, mutat într-o incintă frumoasă

Cei care doresc să cumpere lumânări, icoane sau alte obiecte bisericești de la Mitropolie nu mai trebuie să stea afară, în fața unui geam minuscul prin care să indice cu degetul. Au la dispoziție o incintă cu o formă interesantă, iar pe pereții exteriori sunt locuri speciale pentru aprins lumânări. Așa arată (...)

Page generated in 0.0648 seconds.