Duminica, 1 Martie 2020

Pătrățelul roșu

Avem un Dragobete: cum îl folosim?

* Dacă azi e 23 februarie înseamnă că mâine e ziua Dragobetelui; dacă aveţi prieteni care poartă prenumele de Dragobete îi puteţi pune să dea şi ei ceva. Noi am aflat de existenţa Dragobetelui de-abia după ce a apărut şi în România Valentine's Day, deci respectivul a fost scos din lada de zestre a (...)

În prag de Valentin, un cadou ieftin şi fin!

* Săptămâna asta se termină festiv şi roz cu Ziua Îndrăgostiţilor, despre care nu mai pomenim nimic. Mai e puţin până atunci, aşa că goana după daruri a început deja; am găsit un magazin special, care oferă cadouri ieftine şi bune: - Ce cadouri ieftine propuneţi, mai exact? - Cadoul, ca cadoul, (...)

Untura de urs, noul remediu anti-COVID?

* Marţi a fost sărbătoarea Întâmpinării Domnului, cunoscută şi drept Ziua Ursului; cică dacă în acea zi e soare, iar ursul care iese din bârlog îşi vede umbra, se sperie şi se bagă la loc, va fi o iarnă lungă, dar dacă ziua este noroasă, ursul nu-şi vede umbra şi iese la plimbare, vine primăvara. (...)

Modă de sezon: sporturi albe fără pic de nea!

* Cum elevii sunt în vacanţă, mulţi părinţi au vrut să profite şi ei, să iasă cu toţii la ski, la săniuş, la coborât pe pârtie cu punga, cu făraşul sau capacul de closet de la hotel, la diverse sporturi albe în staţiuni. Din păcate, numele de "sport alb" vine de la omăt, care lipseşte în (...)

Să eliminăm toxine ieftin, repede şi bine!

* Deja s-a isprăvit seria Sărbătorilor; de-acum, poate de Ziua Unirii să mai chefuiască unii, deşi nu e indicat ca românii să dea mână cu mână, că se pot molipsi. Până pe 9 martie (ziua aia, cu cele 40 de păhărele) mai e timp ca oamenii să-şi elimine din trup toxinele acumulate cu prilejul meselor festive. (...)

Cine-i născut în decembrie!

* Era cântecul ăla, care răsuna înainte de pandemie la nunţi şi ocazii, "Cine-i născut în luna cutare, hai sus, hai sus, hai sus etc!"; România, în forma-i cea mai bună, s-a născut pe 1 Decembrie, deci azi e ziua ei de naştere: ar fi frumos să-i oferim ceva în dar, măcar un gând bun ori (...)

Românii chiar îndrăgesc campania electorală!

* De azi încolo mai avem o săptămână de campanie electorală; mulţi vor întreba "Ce campanie, care campanie, cum adică? A fost aşa ceva?" şi e normal, că în pandemie omul se gândeşte la coronaviruşi, mai importanţi pentru el decât politicienii! Deşi unii zic că această campanie (...)

Pătrățelul roșu

Românii au cinstit Ziua Mondială a Toaletelor

* Unii cetăţeni şi-au construit case de vacanţă în care au petrecut câteva zeci de ore, nu mai mult, la câte un sfârşit de săptămână, însă toţi cetăţenii petrec aproape un an din viaţă, după cum arată statisticile, stând aşezaţi pe diverse closete. Vorba vine, că mai există zone de pe (...)

Black Friday: manifestaţii de protest, localuri demolate şi reduceri de personal!

* Vineri a început cea mai lungă zi a anului, care durează, uneori, până de Anul Nou, ziua de Black Friday, aia cu reduceri (vorba vine), care transformă oameni obişnuiţi în cumpărători înrăiţi. După ea vine decembrie, "Luna Cadourilor". Avem informaţii de la feţele locurilor, despre ce au făcut unii (...)

Vineri, 13: o zi horror într-o toamnă de groază!

* Am scris şi cu alte prilejuri despre zilele de 13 care pică vineri, zile oarecum horror, că americanii au făcut până şi o serie de filme de groază, "Vineri, 13", pline de drujbe topoare, macete şi alte accesorii de luat piuitul. Mulţi consideră că sunt zile încărcate de ghinion, mai ales din pricina făpturilor (...)

Butoaie de vin golite de extratereştri?

* În octombrie, de la temperaturile mai blânde, frunzele au rămas lipite de crengi, ca prinse cu un clei de calitate; de-abia noiembrie a început să le coloreze în galben, să le usuce şi să le dea jos. Avem informaţii despre frunze, români şi luna noiembrie: * Dispariţie misterioasă! Ieri, în jurul (...)

Sfaturi pentru un Halloween prosper şi fericit

* Mâine e Halloween; oferim informaţii pe ultima sută de metri, cu speranţa că vă vor folosi sau nu. La aşa ocazie, cel mai mult contează costumaţia, masca şi accesoriile; în principiu, elementele se cunosc deja: masca este de tip chirurgical, textilă sau gen "meşterul vopsitor", iar accesoriile sunt mănuşile din (...)

Cea mai groaznică mască pentru Halloween: fără mască!

* Ca să rimeze, scriem că "mai este puţin până la Halloween", care pică sâmbătă, la final de Brumărel; despre sărbătoarea asta am scris multe şi vom mai scrie, fiindcă e de unde. În special, anul ăsta, care rămâne sub semnul măştilor, elemente nelipsite din decorul horror de Halloween. Avem noi (...)

Sărbători fără pelerini, doar cu pelerine!

* Luna octombrie pare ideală pentru evenimente gen "Sărbătorile Oraşului" ori "Zilele Recoltei": încă nu e frig, dar mai trage câte un val de răcoare, care îndeamnă lumea să viziteze târgurile de pielărie, iar vinul nou este mult şi ieftin; din acest motiv, unele localităţi româneşti (...)

"Răvăşitul Oilor": sute de ovine răvăşite de vânt, care le-a luat pe sus!

* Ultimul week-end din septembrie poartă cu gândul spre mirosul de brânzeturi, spre damful de lână udă, spre parfumul de cojoc ciobănesc năduşit şi spre aroma naturală a căcărezelor; toate astea poartă şi un nume, "Răvăşitul Oilor", importantă sărbătoare care încheie cercul transhumanţei: (...)

Noul an şcolar, gură de oxigen pentru patronii de localuri!

* Nici la pandemie oamenii nu-s egali, ea fiind pentru unii mumă şi pentru alţii Covid: unii au câştigat din măşti şi spirt, alţii au câştigat kilograme, dar mulţi au pierdut - cum ar fi patronii de localuri. Ei au primit o gură de oxigen pe 1 iunie, când au redeschis terasele, apoi încă una când s-a dat (...)

Distanţare fizică model între şcoli şi fonduri!

* Primul clinchet al clopoţelului, unde au fost bani de clopoţel, s-a auzit ieri, fizic sau on-line; suntem şi în campanie electorală, aşa că mulţi se întreabă la ce mai folosesc şcolile astea, atâta vreme cât unii candidaţi par să le cunoască doar din exterior, de la distanţă. Stăm de vorbă cu directorul (...)

A venit, a venit toamna...

* A venit şi toamna, după calendar, că încă e ca vara şi va mai fi, spre bucuria celor care n-au apucat concediu până acum şi care vor să beneficieze de "Litoralul pentru Toţi", început azi. Chiar dacă se va mai răci şi va ploua, cei aflaţi la mare se vor simţi minunat după ce se vor unge cu mult nămol, (...)

În cinstea zilei de 23 August mulţi români au băut 23 de pahare!

* Duminică, alaltăieri, a fost 23 August. Pe românii mai tinerei i-a durut la bască (mai bine zis, la mască), dar au existat compatrioţi mai în vârstă, mai nostalgici, care şi-au adus aminte de importanţa zilei, au lăcrimat niţel, apoi au încercat să retrăiască acele clipe fericite ale tinereţii lor, cam (...)

Mii de şlapi şi gumari pierduţi în nămol, după ultimele ploi!

* A fost cald, dar s-a mai şi răcit, a fost secetă, dar a mai şi plouat pe alocuri, a căzut o ploaie binevenită, care a produs efecte dintre cele mai diverse; corespondentul din Consumatori ne-a povestit, înduioşat, despre bucuria cu care localnicii au întâmpinat stropii şi despre grija cu care patronul bufetului comunal (...)

Page generated in 0.0348 seconds.