Pedeapsa unui asistent medical beat care a şicanat în trafic o ambulanţă

Un asistent medical a fost condamnat pentru sustragere de la prelevarea de mostre biologice, după ce a şicanat în trafic o ambulanţă şi a provocat un scandal public. Asistentul şi-a recunoscut vina, magistraţii Judecătoriei decizând aplicarea unei pedepse cu suspendare.

Incidentul în care a fost implicat Petru Pascariu a avut loc în dimineaţa zilei de 5 august 2018, în jurul orei 4.45. La acea dată, o ambulanţă se deplasa dinspre Podul de Fier spre Bucşinescu, în drum spre Spitalul de Copii. În intersecţia de la Baş-Ceauş, în loc să oprească pentru a-i acorda prioritate, şoferul unui VW Golf a accelerat, cu intenţia de a se deplasa înainte. Şoferul ambulanţei a reuşit cu greu să evite coliziunea. Culmea, tot şoferul Volskwagen-ului s-a arătat revoltat, el coborând din automobil şi îndreptându-se spre ambulanţă, reproşându-i şoferului acesteia că nu i-a acordat prioritate şi întrebându-l ce caută pe stradă.

Pascariu avea dificultăţi în a-şi menţine echilibrul şi emana halenă alcoolică, ambulanţierul solicitând intervenţia poliţiei. Pascariu a refuzat atât testarea cu etilotestul, cât şi prelevarea de probe biologice. Pentru acest refuz, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 1 şi 5 ani.

Luând în considerare şi faptul că Pascariu se afla la prima încălcare a legii, judecătorii l-au condamnat la 1 an şi 2 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Totodată, i-au ridicat dreptul de a mai conduce un automobil pe o perioadă de 2 ani. Pascariu a contestat sentinţa, apelul său urmând să fie judecat luna viitoare.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.