Peste 3.300 de elevi ieșeni ar putea termina semestrul I cu medii neîncheiate

Aproximativ 3% din numărul total de elevi din judeţ riscă în acest moment să rămână cu situaţia neîncheiată pe semestrul I potrivit unui raport realizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi transmis către Ministerul Educaţiei Naţionale. Practic, din totalul de 103.394 de elevi din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional, 3.318 elevi se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I.

Dacă cifrele rămân neschimbate până la încheierea situaţiei şcolare din primul semestru, vorbim de o creştere cu o treime a numărului de elevi cu situaţie şcolară neîncheiată comparativ cu aceeaşi perioadă a anului şcolar trecut. Mai exact, în primul semestru al anului şcolar 2019-2020 au fost înregistraţi 1.734 de elevi de la învăţământul de zi cu situaţie neîncheiată, iar 394 de la învăţământ seral şi cu frecvenţă redusă, adică un total de 2.128 de elevi.

De menţionat este faptul că cifrele din acest an cuprind elevii care riscă să rămână cu situaţia şcolară neîncheiată, situaţia putând să se modifice până la finalul semestrului, iar numărul acestor elevi să scadă. În plus, au fost propuse noi măsuri de către Ministerul Educaţiei pentru ca numărul elevilor cu situaţia neîncheiată să rămână cât mai mic.

"Aşa cum a fost deja precizat prin comunicatul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, transmis pe 11 ianuarie, Măsuri privind asigurarea cadrului legal flexibil în vederea încheierii situaţiei şcolare la finalul semestrului I, pentru a soluţiona această problemă, se va prelungi perioada de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea. De asemenea, prin măsurile stabilite de ministerul de resort va exista posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline", au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Comparativ cu situaţia raportată la nivel naţional, judeţul Iaşi stă mai bine. Practic, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale, "cca 65.000 de elevi se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I", în mod normal, comparativ cu anii trecuţi, 15.000 de elevi aflându-se în această situaţie. 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.