Presedintele CNAS: Trebuie sa fim atenti la pregatirea campaniei de vaccinare anti COVID

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Adela Cojan, a declarat joi ca populatia trebuie convinsa ca vaccinarea este una dintre cele mai importante masuri de prevenire si combatere a COVID-19, iar campania de vaccinare trebuie pregatita cu atentie.

"Ne aflam in perioada in care se pregateste intrarea pe piata a vaccinurilor anti-COVID. Din cele 150 de modele de vaccinuri (...), unele au trecut de faza a treia, faza clinica de studiu. Trebuie sa fim atenti la pregatirea campaniei de vaccinare si sa convingem populatia ca este una dintre cele mai importante masuri de prevenire si combatere a acestei maladii care ne-a dat vietile tuturor peste cap si ne-a facut sa regandim intregul sistemul sanitar. Odata cu tragedia intamplata la Piatra Neamt si alte asperitati pe care le-am observat (...), cred ca toti decidentii in Sanatate s-au convins de precaritatea infrastructurii sectorului spitalicesc din Romania si de necesitatea construirii de spitale moderne cu circuite functionale care sa corespunda noilor cerinte avand in vedere dezvoltarile tehnologice ale medicinei", a afirmat Cojan.

Ea a precizat ca finantarea sistemului sanitar in 2020, suplimentata si prin rectificarile bugetare, a fost "mai consistenta" decat in 2019, ceea ce arata ca "sanatatea este scumpa si la propriu si la figurat".

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.