Psihiatrii recomandă, de sărbători, întâlniri virtuale cu prietenii și cu membrii familiei

Psihiatrii ieşeni de la Institutul de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi recomandă ca în acest an să adaptăm modul de petrecere a sărbătorilor de iarnă şi să încercăm pe cât posibil să mutăm bucuria Crăciunului în mediul virtual pentru a putea sărbători în siguranţă. Astfel, anul acesta medicii ne îndeamnă să ne folosim de platformele video de comunicare şi să purtăm conversaţii online cu prietenii sau membrii familiei.

„Anul acesta va trebui ca mulţi dintre noi să ne mulţumim cu înregistrarea video a câtorva colinde şi trimiterea lor pe e-mail, messenger sau whatsapp. Gândiţi-vă că părinţii, fraţii, copiii, nepoţii s-ar putea bucura nespus de mult de aceste surprize. Dacă ştiţi să cântaţi la un instrument (de exemplu vioară, chitară, pian), puteţi să vă faceţi propriile videoclipuri cu tematică de sărbătoare“, a precizat dr. Petronela Nechita, medic primar psihiatru al Institutului de Psihiatrie „Socola“ Iaşi.

De asemenea, medicii recomandă să rămânem acasă şi să încercăm să menţinem întrunirile de familie scurte şi cu un număr restrâns de persoane, cinci sau chiar mai puţine.

„Pentru a vă proteja pe dumneavoastră şi pe cei dragi, atât acum, cât şi de sărbători, este recomandat să urmaţi aceste trei sfaturi: purtaţi o mască atunci când sunteţi afară, în public, şi când sunteţi în interior cu persoane care nu fac parte din familia dumneavoastră. Singura excepţie este în timp ce mâncaţi sau consumaţi băuturi! Staţi la distanţă de persoanele care nu fac parte din familia imediată. Spălaţi-vă bine şi frecvent mâinile“, a completat medicul ieşean.

Respectarea acestor măsuri este obligatorie mai ales dacă în jurul nostru există copii şi persoane în vârstă care ar fi astfel mai predispuse la infecţia cu SARS-CoV-2. Pentru a-i proteja pe cei dragi este indicat să rămânem acasă anul acesta şi să renunţăm la călătoriile pe care le făceam în anii anteriori.

„Luaţi în considerare alternativele distractive care prezintă un risc mai mic de răspândire a noului coronavirus. De asemenea, este foarte important să rămânem încrezători că, prin progresele rapide realizate de cercetările medicale, în cele din urmă vom controla pandemia, astfel încât să putem oferi, din nou, o îmbrăţişare de sărbători tuturor persoanelor pe care le iubim“, a mai explicat dr. Petronela Nechita.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.