Puștan din Iași, fugit la schi din arestul la domiciliu cu un Range Rover furat

Scene din filmele de acțiune sâmbătă seară la Vatra Dornei. Totul a plecat de la un adolescent în vârstă de 17 ani, care era căutat de polițiștii din Iași pentru comiterea mai multor fapte. Mai exact, polițiștii dorneni au primit informații de la colegii lor că un anume Răzvan Pânzariu se află în zona de munte a județului Suceava la volanului unui autoturism marca Range Rover furat. Mai mult, tânărul care nu avea permis de conducere ca urmare a faptului că nu împlinise 18 ani este suspect și de comiterea infracțiunii de tâlhărie, dar și de faptul că a părăsit locuința, unde fusese plasat în arest la domiciliu pentru o faptă de furt.

Sâmbătă seară, în jurul orelor 19.00, mașina Range Rover suspectă a fost observată în cartierul Unirea, în apropiere de sediul Poliției din Vatra Dornei. Echipajul aflat în patrulare a făcut semnalele necesare pentru ca șoferul să tragă pe dreapta pentru a fi legitimat. Inițial, suspectul a încetinit, dar apoi a călcat pedala de accelerație și a încercat să scape cu fuga. Trei echipaje de poliție au fost mobilizate pentru a-l prinde pe fugar, lucru care a fost posibil abia la Dorna Candrenilor, după o urmărire de circa 10 km.

Suspiciunile polițiștilor s-au dovedit întemeiate, iar la volan a fost găsit exact cel căutat. Răzvan Pânzariu a fost dus în cătușe la sediul Poliției Vatra Dornei, unde oamenii legii l-au audiat. Cu această ocazie au aflat că adolescentul avea asupra sa peste 2.000 de lei și era cazat la un hotel din localitate sub un nume fals. Tânărul venise la schi la Vatra Dornei și se pare că înainte de a ajunge în această stațiune a mai fost cazat o noapte și în Gura Humorului.

Mai mult, după ce a fost testat cu etilotestul s-a constatat că acesta consumase și băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Valoarea din etilotest a fost de sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât acesta se încadrează la contravenție și nu la infracțiune. De altfel, în mașina furată cu care a fugit de polițiști s-au găsit mai multe sticluțe de 50 ml, dar și una de 200 de ml de whisky, sticle care erau goale.

Aflați amănunte de pe monitorulsv.ro.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.