Duminica, 1 Martie 2020

Religie

Imagini impresionante de la hirotonirea noului Episcop-vicar al Iașilor

Astăzi, 7 martie 2021, a fost hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, Preasfinţitul Nichifor Botoșăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința sa din 25 februarie 2021. Postul de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul a fost (...)

Decalajul dintre Paştele catolic şi cel ortodox - foarte mare: 4 aprilie şi 2 mai

Anul acesta, decalajul dintre Paştele catolic şi cel ortodox este unul foarte mare: 4 aprilie şi 2 mai. Creştinii catolici se pregătesc să celebreze prima duminică din Postul Mare, în contextul în care anul acesta sărbătoarea va avea loc pe 4 aprilie 2021. Anul acesta, decalajul între celebrarea ortodoxă şi cea (...)

Şapte parohii vacante pentru preoţii din Iaşi în patru protopopiate

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat că şapte parohii sunt vacante în această perioadă pentru preoţii Eprahiei Iaşilor care îndeplinesc condiţiile statutare de transfer. Cele şapte se află în patru protopopiate, în Hârlău, Botoşani, Piatra Neamţ şi Iaşi. Parohia vacantă din Protopopiatul (...)

Religie

Cursuri online pentru lectori organizate de Episcopia Catolică din Iași

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi anunţă desfăşurarea unui curs online de formare a lectorilor cu numele „lectorul - glasul speranţei creştine“. Manifestarea este organizată şi coordonată de către Oficiul pentru Pastoraţia Liturgică şi Sacramente din Dieceza de Iaşi, cât şi de Facultatea de Teologie (...)

Savatie Baștovoi, depre botezul bebelușilor: "Nu am înțeles spectacolul grotesc"

Ieromonahul Savatie Baștovoi, cunoscut în România și în Republica Moldova, cu zeci de mii de urmăritori pe Facebook, și-a expus pe larg părerea despre botez după tragedia petrecută în Suceava. Vă reamintim că un bebeluș a făcut stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat de medici. Redăm fragmente (...)

Azi veți ști dacă mai ține iarna șase săptămâni. Își vede ursul umbra?

La 40 zile dupa Craciun, pe 2 februarie, cand biserica ortodoxa sarbatoreste Intampinarea Domnului, spiritualitatea populara pastreaza sarbatoarea numita Stretenie sau Ziua Ursului. Se considera ca in aceasta zi anotimpul rece se confrunta cu cel cald, sarbatoarea fiind un reper pentru prevederea timpului calendaristic. Se credea ca, (...)

Mitropolia nu se va implica în campania de vaccinare. Ce spun preoții

Din predicile ţinute de mai mulţi preoţi la finalul Liturghiei de ieri se înţelege faptul că Mitropolia Moldovei şi Bucovinei nu se va implica activ în campania de vaccinare anti-COVID-19. Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au încercat să vorbească cu mai mulţi preoţi din judeţ în ultima (...)

Gest fantastic al unui preot român. Priviți ce-i face unui bebeluș adus la botez

Un fotograf profesionist a surprins gestul părintesc al unui cleric la o slujbă de botez oficiată în biserica Parohiei Podu Olt din apropiere de Hărman, Braşov. potrivit basilica.ro. În timpul slujbei de Botez, copiii care urmează să primească această mare Taină a Bisericii pot deveni uneori mai agitaţi pentru că este un (...)

Page generated in 0.0357 seconds.