Duminica, 1 Martie 2020

Rețete culinare

REȚETE Cele mai pufoase clătite de post

O să adori aceste clatite de post! Sunt atât de pufoase, de aromate și de gustoase încât o să îți fie tare greu să le împarți și cu ceilalți! Cele mai bune clatite de post pe care le-ai mâncat vreodată, datorită ultimului ingredient… secret!    200 g făină  3 linguri (...)

REȚETE Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

Rețeta e pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, poate că deja le aveți în casă și vă puteți apuca de treabă. Dacă nu țineți post, să știți că merg de minune serviți cu un iaurt mai gras sau cu smântână. Nu uitați să-i presărați cu (...)

REȚETE Pere fierte în vin, unul dintre deserturile preferate ale francezilor

Dacă ţi-a mai rămas pere prin frigider, poţi pregăti unul dintre cele mai rafinate deserturi. Francezii au descoperit cu mult timp în urmă că, atunci când găteşti pere în vin, fructele devin de-a dreptul delicate şi parfumate. Aromele şi gusturile, în acest caz, se îmbină armonios şi nu au cum să dea (...)

REȚETE Peste cu telina si usturoi

Pestele cu telina si usturoi este un preparat gustos si usor, potrivit pentru o masa de pranz sau pentru cina.   Ingrediente pentru peste cu telina si usturoi  1/2 cana ulei 2 fileuri de peste 1/3 cana telina taiata 3 linguri ceapa taiata fin 2 catei de usturoi tocati 3 linguri patrunjel tocat fin sare si piper dupa (...)

REȚETE DE POST Chiftelute de fasole

Pentru ca suntem in postul Sfintilor Petru si Pavel, si pentru ca prietenii mei de la Sun Food m-au provocat sa pregatesc chiftelute, astazi am gatit special pentru voi chiftelute de fasole, o reteta de post foarte usor de pregatit.   Chiftelutele de fasole sunt fenomenal de gustoase, cu o crusta crocanta si miez cremos, o sa va (...)

REȚETE Porc cu mere la cuptor

O rețetă simplă și gustoasă, porc cu mere la cuptor, vă este prezentată de delicatesa.ro Ingrediente 1 kilogram pulpă de porc 1 căpățână usturoi sare piper boia dulce chimen măcinat ulei 500 grame mere 2 bucăți ceapă 1-2 crenguțe rozmarin Mod de preparare   Usturoiul se pisează cu sare, se freacă (...)

REȚETE: Biscuiți cu unt

Biscuiţi crocanţi cu unt şi aromă fină de lămâie, după o reţetă Jamie Oliver. Ingredientele sunt suficiente pentru 30 de biscuiţi delicioşi. Ingrediente: 125 g unt, la temperatura camerei 100 g zahăr 1 ou 200 g făină coaja de la 2 lămâi mari un sfert de linguriţă praf de copt un praf de sare 3 linguri zahăr (...)

REȚETE Turte de casă fără drojdie

Turtele de casă se prepară foarte simplu. Ingrediente pentru turte de casa 600 grame faina 350 ml apa 80 ml ulei 2 lingurite de sare Mod de preparare turte de casa Cerne faina intr-un castron adanc, adauga sarea si amesteca. Fa in mijloc un loc cu ajutorul unei linguri din lemn. Fierbe intr-un ibric apa cu uleiul, apoi (...)

REȚETE Salata de leurda

Salata de leurda - o salata de sezon, deosebit de gustoasa, pe baza de leurda (ustoroi salbatic). Leurda este recunoscuta drept un tonic natural pentru inima. Curele cu leurda previn bolile cardiovasculare prin scaderea colesterolului si prin împiedicarea apariţiei trombozelor.In salata, leurda se asociaza foarte bine cu celelalte verdeturi (...)

REȚETE Drojdie făcută în casă

Astazi va prezentam o reteta simpla de drojdie facuta in casa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: Ingrediente: 100 ml bere, 1 lingurita de zahar,1 lingura de faina Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele enumerate mai sus si se lasa amestecul sa stea la temperatura camerei o noapte. Cantitea (...)

REȚETE Ciuperci cu usturoi

Servite ca garnitură sau fel principal, ciupercile cu usturoi vor fi la mare înălţime! Aroma puternică de usturoi le face irezistibile. Ingrediente: 800 g ciuperci champignon, curăţatate şi tăiate felii 2 linguri ulei de măsline 10 căţei de usturoi mărunţiţi 200 ml vin alb sec o jumătate de legătură pătrunjel (...)

REȚETE Chec de post cu nuci

Chiar daca tii post nu inseamna ca nu te poti bucura de un desert gustos. Uite cum poti face la tine acasa chec de post, cu nuci! INGREDIENTE  500 g faina  300 g zahar  2 linguri praf de copt  1 lingurita bicarbonat  1 fiola esenta de rom  10 linguri ulei floarea soarelui  1 1/2 cana apa  1 cana (...)

Rețete culinare

REȚETE Trufe de ciocolată și bomboane Raffaello de post

Dacă ai poftă de ceva dulce chiar acum în perioada postului Paștelui și îți plac foarte mult ciocolata și nuca de cocos, niște trufe și bomboane Raffaello vor fi cea mai bună alegere. Și pentru tine, copii sau pentru eventualii musafiri. Ți se vor topi în gură! Dar, până atunci, ai la dispoziție o oră (...)

REȚETE: Mucenici moldovenești (sfințișori)

În Moldova, mucenicii sunt copti din aluat extrem de asemanator celui de cozonac si apoi unsi cu miere si nuca. INGREDIENTE  1 kg făină  400 g zahăr  4 ouă  100 g margarină  40 g drojdie  400 ml lapte  200 g miere  200 g nucă măcinată  50 ml ulei  esenţe după (...)

REȚETE Cartofi DUCHESSE

Cartofi Duchesse – din câte rețete există pentru aperitivul acesta minunat, cea de mai jos e cea mai gustoasă și cea mai apreciată.  INGREDIENTE  circa 1 kg cartofi  4 gălbenușuri + 1 ou întreg  1/2 lingură de făină  100 ml smântână de gătit  60 g unt  1 (...)

REȚETE Maioneză de post din soia

Reteta de maioneza de post din soia este una dintre cele mai bune dovezi ca si cei care tin post sau aleg sa urmeze o dieta vegetariana se pot bucura de o multime de preparate pline de savoare. Maioneza de post din soia va da consistenta salatelor tale pentru mesele de sarbatoare si le va transforma pe cele obisnuite intr-un adevarat (...)

REȚETE DE POST Pachetele de primavara chinezesti

Pachetele de primavara chinezesti sunt crocante, delicioase, numai bune de servit. INGREDIENTE 1 morcov, 1/2telina, 2 fire ceapa verde,  5 frunze salata sau varza chinezeasca, 1 ardei gras, 5 ciuperci shiitake (sau daca nu, sunt bune si champignons), o mana de fidea (paste) de orez fiarta, muguri de fasole mung; bambus (la (...)

REȚETE Ciorba rădăuțeană

Ciorba rădăuțeană poate fi confundată la prima vedere cu ciorba de burtă, având un aspect asemănător,  însă este mult mai ușor de pregătit și extrem de gustoasă. INGREDIENTE  650 g carne de pui  2 morcovi  2 cepe  1/2 telina  2 rădăcini de păstârnac  1 ardei (...)

REȚETE Cum să faci friptura perfectă pentru Revelion

Cel puţin o dată ne-am dorit atunci cînd pregătim o masă în familie sau pentru perieteni să gătim cea mai delicioasă friptura.  Friptura perfectă nu cere extrem de multă îndemânare, ci mai degrabă răbdare. Ai nevoie de o zi şi jumătate ca să obţii ceea ce îţi doreşti. Pentru început, (...)

REȚETE Vin fiert de Crăciun: cea mai bună şi simplă reţetă

În primul rând trebuie să ştii că cel mai bun vin fiert este cel roşu. Mergi într-un supermarket şi cumpără una-două sticle de vin demidulce, cu tărie medie. Nu contează neapărat marca, însă nu te zgârci să cumperi cel mai ieftin produs. Caută o marcă cunoscută. După ce l-ai adus acasă, toarnă-l (...)

REȚETE Slănină în saramură de Crăciun

Slănina este unul dintre preparatele tradiționale ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun.  În plus, este usor de preparat si apreciata de intreaga lume. Iata care este cea mai simpla reteta de slanina in saramura. Este exact aceeasi reteta precum cea preparata de bunicii nostri. Ingrediente pentru slanina in (...)

REȚETE Piftie pentru masa de Crăciun

Aperitivul rece care se găsește pe masa oricărei româncuțe get-beget, pe masa îmbelșugată de Crăciun. Iar, potrivit nutriționiștilor, piftia este unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc, cu puține calorii și bogată în proteine. Noi îți oferim cea mai simplă rețetă pentru cea mai gustoasă piftie (...)

REȚETE Lebăr pentru masa de Crăciun

Lebărul (germ. Leberwurst) este un alt preparat tradiţional pe masa de Crăciun. Este un cârnat pe baza de organe - în special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregătit după diverse reţete şi foarte popular în multe ţări din Europa. Cum se prepară un lebăr pentru Crăciun: Ingrediente: 1 kg de ficat de porc 1 (...)

REȚETĂ Mici de casă

Mititeii sunt preferaţii românilor. Vă prezentăm cea mai bună reţetă de mici.  Ingrediente 1 kilogram de carne tocată (amestec vită şi porc) Cimbru Boia de ardei O căpăţână de usturoi O cană cu supă de carne O lingură de seu de oaie Sare Piper Preparare Puneţi într-un bol amestecul de carne (...)

REȚETE Bulion de casă

Bulionul este de nelipsit în bucătăria fiecărei gospodine. Se prepară ușor și nu ai nevoie decât de două ingrediente. Ingrediente: - 20 de kilograme de roşii coapte  - o ceaşcă de sare   Preparare: După rețeta lui Radu Anton Roman, publicată în “Bucate, vinuri şi obiceiuri (...)

REȚETE Murături la borcan

Murăturile sunt nelipsite din cămara românilor. Consumate alături de tocaniță, carne grătar sau friptură la cuptor, fac deliciul mesei. Ingrediente pentru murături - castraveţi - varză albă - ardei graşi - gogoşari - ardei iuţi - morcovi - gogonele - boabe de struguri - conopidă- 2 căţei de usturoi pentru fiecare (...)

Page generated in 0.0348 seconds.