Robinetul de bani către Poli Iași, închis ieri de adversarii lui Chirica. Cine are dreptate?

Propunerea alocării sumei de 390.000 lei către Poli a fost respinsă de Consiliul Local. Mihai Chirica le-a spus consilierilor USR PLUS şi PSD precum şi preşedintelui Paraschiv că au îngropat clubul, aceştia l-au acuzat pe primar că e principalul responsabil de dezastru. Numeroşi consilieri locali au cerut, din nou, reformarea Consiliului Director

 

Întrunit ieri într-o şedinţă extraordinară, Consiliul Local Iaşi a respins propunerea de a aloca suma de 390.000 lei clubului Politehnica Iaşi. După ce toate partidele au afirmat că au susţinut şi vor susţine fotbalul ieşean, cei nouă consilieri USR PLUS au votat împotriva proiectului, iar cei cinci consilieri PSD s-au abţinut, voturile consilierilor PNL şi PMP nefiind suficiente pentru ca proiectul să treacă.

Asta în ciuda îndemnului lui Mihai Chirica din startul şedinţei, care a spus că „nu e momentul de a tranşa acum lucrurile la club, unde sunt probleme, haideţi să dăm o gură de oxigen, ulterior urmând a lua decizii”.

USR PLUS şi PSD şi-au justificat votul prin peisajul existent la Poli, plin de scandaluri şi controverse, precum şi lipsa unei strategii ferme de redresare. Principala ţintă a criticilor a fost, din nou, Consiliul Director al clubului, pe care mai mulţi consilieri USR PLUS, ca Andrei Popescu, Ionuţ Anastasiei, Răzvan Timofciuc, George Pleşu, l-au taxat, ultimii doi cerând ferm restructurarea CD. USR PLUS a mai spus că refuză să mai arunce bani într-o gaură neagră, în “salariile nesimţite” ale prietenilor primarului Mihai Chirica.

Bogdan Crucianu, de la PSD, a subliniat că deşi managementul Politehnicii a fost mereu schimbat, lucrurile tot nu merg, în condiţiile în care CD rămâne “pe aceleaşi scaune”. Bogdan Balanişcu a concluzionat: “Cât timp «bolnavul» fumează, PSD se abţine de la vot”.

Poziţia consilierilor USR PLUS şi PSD a fost criticată de PNL şi PMP, liberalii Florentin Ciobotaru şi Daniel Juravle fiind cei mai vocali într-o şedinţă care a avut o durată mai mare decât cea a unui meci de fotbal şi a conţinut foarte multe atacuri pe teme politice. Contrele cele mai dure au avut loc între Chirica şi reprezentanţi ai USR. Primarul l-a atacat şi pe preşedintele Politehnicii, Ciprian Paraschiv, despre care a spus că „a îngropat clubul! Trebuia dat afară!”. Totodată, celor de la PSD li s-a reproşat că în şedinţa Comisiei de Tineret şi Sport, de luni, sprijiniseră proiectul.

Schimbul de replici a continuat, prin comunicate, şi după şedinţă. Chirica a menţionat că „USR – PLUS – PSD / Duc fotbalul din Iaşi în B!”, USR PLUS că primarul e groparul fotbalului ieşean, iar Balanişcu a fost ironic: „Hoţul strigă hoţul!”. Poziţia Consiliului Director a fost oferită, la gsp.ro, de Adrian Ambrosie, care a declarat după votul consilierilor că „ăştia-s adevăraţii sabotori ai echipei, cei care o nenorocesc”.

 

Paraschiv despre Chirica: „Împăratul este gol!”

 

Criticat dur de Mihai Chirica în ultima perioadă, Ciprian Paraschiv i-a replicat primarului pe facebook: „(...)În mandatul dumnealui, Iaşul a îngropat cinci echipe de primă ligă. Acum, se duce spre groapă şi regele fotbal. Asta pentru că domnul Chirica susţine un Consiliu Director decrepit, cu care s-a întâlnit de nenumărate ori la palat, pe care l-a făcut să ia decizii care au aruncat clubul în haos. A rupt echipa de suporteri, de consilierii locali care nu-i sunt sub papuc, atitudinea sa inexplicabilă generând şi acuze publice că e şantajabil de Adrian Ambrosie”. Paraschiv a mai precizat: „Nu am venit la Poli ca să sărut inelul, am venit să pun în practică experienţa mea derulată la cel mai înalt nivel al fotbalului, în ţară şi Europa. Nu eu am bătut la uşă să vin la Iaşi, am fost chemat, coincidenţă, înainte de campania electorală, de domnul primar”. Scos în decor în ultima perioadă, preşedintele Politehnicii a încheiat: „Am avut şi reuşite, şi nereuşite, dar, la fel ca anul trecut, salvam sigur echipa dacă eram lăsat în pace! Acum intru în grupul unor nume imense ale fotbalului care nu au fost bune în Copou: Florin Prunea, Eugen Neagoe, Arcadie Zaporojanu (impresarul lui Mircea Lucescu), Tibor Selymes, Daniel Pancu, Andrei Cristea etc. Domnul primar rămâne cu Adrian Ambrosie şi alte persoane cu probleme majore de competenţă, moralitate şi verticalitate, care au o singură calitate. Nu mai spun că împăratul este gol!”.

 

 

 

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.