Duminica, 1 Martie 2020

SANATATE

3 Trucuri simple care te pot ajuta sa ai un sistem imunitar mult mai puternic (P)

Sanatatea este indiscutabil unul dintre cele mai de pret daruri pe care le primim de la viata si chiar daca uneori suntem neglijenti cu aceasta si facem tot soiul de excese, este important ca in cele din urma sa intelegem acest lucru. Este adevarat ca stilul de viata modern este unul destul de dezorganizat prin natura sa si ca traim totul pe (...)

Camera Deputaților: Pacienţii asiguraţi vor beneficia de screening gratuit

Deputații au adoptat, marţi, un proiect de lege care le asigură pacienţiilor asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate dreptul la investigaţii gratuite de screening. Cu 230 de voturi voturi pentru şi o abţinere, proiectul de lege a trecut de Parlament și merge la promulgare. Proiectul de lege le acordă noi drepturi (...)

După pandemia de Covid-19 va urma o alta de sănătate mintală

M.F. are 44 de ani, este căsătorită, cu un copil student, are studii superioare şi recent a fost avansată la serviciu. Are o situaţie financiară foarte bună, dar cu un credit bancar pe mulţi ani. Primul atac de panică l-a avut într-o dimineaţă când se uita pe fereastră şi îşi bea cafeaua, aparent fără motiv. Din (...)

Tulburările cognitive sunt asociate cu un risc de deces mai mare la vârstnici

Riscul de demenţă, boala Alzheimer, confuzie şi delir creşte odată cu vârsta. Persoanele vârstnice sunt, de asemenea, expuse unui risc mai mare de a avea atac de cord şi de a muri din această cauză. Tulburările cognitive sunt asociate cu un risc de deces de două ori mai mare, pentru pacienţii vârstnici ce au suferit un (...)

România foloseşte în lupta cu COVID un medicament rusesc, nepermis în UE

Unul dintre medicamentele care le pot fi administrate pacienţilor cu coronavirus în România este Arbidol, interzis în Uniunea Europeană, dar menţionat într-un protocol aprobat de Ministerul Sănătăţii. Atât Adrian Streinu-Cercel, cât şi Virgil Musta susţin că medicamentul e bun.  Motivul pentru (...)

Medic: Sigur se va stopa virusul, problema e cu ce sacrificii

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara atrage atenţia că riscul de contaminare cu virusul SARS CoV-2 este foarte mare, iar recomandarea este ca fiecare dintre noi să purtăm masca de protecţie în orice împrejurare. Doctorul este de părere că virusul se va stopa, (...)

De ce este importantă vaccinarea gravidelor pentru gripă

Într-o perioadă în care, cu voie, dar, mai ales, fără voie, am devenit contemporani cu o pandemie care încă reprezintă o mare provocare pentru lumea medicală, medicii sunt de părere că anotimpul rece va exacerba problemele de sănătate deja existente. „Epidemiile de gripă sunt cunoscute de peste 100 de ani şi, (...)

Tratamentul chirurgical al cataractei. Durează doar 30 de minute

Dr. Silvia Sălceanu, medic specialist Oftalmologie, Arcadia: Cataracta reprezintă opacifierea crista­linului, proces ce are loc gradual. Conform Organizaṭiei Mondiale a Sănătăṭii, cataracta este situată pe locul al doilea ca motiv de scădere a vederii, urmată de glaucom, degenerescenṭa maculară legată de vȃrstă şi (...)

SANATATE

Histerectomia și impactul emoțional asupra pacientelor

Histerectomia este o intervenție chirurgicală radicală care se folosește în tratamentul patologiei ginecologice maligne cât și benigne.  Marea majoritate a histerectomiilor pentru leziunile neoplazice sunt radicale, ceea ce semnifică că se îndepărtează în bloc corpul uterin, colul uterin, ambele anexe și la (...)

Bolnavii post Covid pot face terapie recuperatorie

Roxana Dumbravă: „În urmă cu două luni, soțul meu a fost bolnav de Covid, a stat internat două săptămâni la Spitalul de Boli Infecțioase și deși testele efectuate uterior i-au ieșit negative, încă se simte foarte slăbit și obosește foarte ușor. Suntem amândoi foarte îngrijorați, mai ales că, (...)

”Tuberculoza apare în societățile care se lasă scuipate în față”

O analiză a stării de sănătate din România, publicată în 28 noiembrie 2019 de către Comisia Europeană ”radiografiază”, statistic, la rece, cu plusuri și minusuri, o populație și un sistem de sănătate aflate, undeva, pe la periferia Uniunii Europene. Și, chiar dacă la ”plusuri” putem preciza că, (...)

Metode moderne de tratament ale varicilor în Iași

Tratamentul varicelor trebuie instituit nu doar din motive cosmetice, ci şi pentru că varicele netratate pot determina apariţia unor complicaţii severe:   tromboflebită superficială – apariţia unui cheag de sânge la nivelul unei vene superficiale, situată imediat sub tegument; poate determina durere locală, (...)

Diabet zaharat: ce teste sunt necesare pentru diagnostic?

Dr. Alina Onofriescu (FOTO), Clinica de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi: ”Diabetul zaharat este caracterizat prin hiperglicemie cronică. Această creştere a valorii glicemiei (zahărul din sânge) poate apărea datorită scăderii secreţiei de insulină şi/sau  (...)

Combinarea corectă a alimentelor: TABEL

Pentru a avea o digestie corectă, alimentele trebuie asociate la aceeaşi masă în funcţie de compoziţia lor în nutrienţi, proteine, grăsimi, glucide, aciditate. Află ce presupune combinarea corectă a alimentelor. Modul în care combinăm corect alimentele trebuie să se bazeze pe câteva principii de bază. Legumele (...)

Sindromul Down, determinat de gene diferite şi multiple

„Gene diferite şi multiple“ contribuie la problemele legate de memorie şi luarea deciziilor asociate sindromului Down, arată datele unui nou studiu. Oamenii de ştiinţă au identificat pentru prima oară zone specifice ale unui cromozom care cauzează aceste probleme, în cadrul unor teste efectuate pe şoareci. Ei au precizat (...)

Află dacă ai risc de a dezvolta cancer pulmonar cu ajutorul unui test online

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Societatea Naţională de Medicină de Familie (SNMF) lansează un test online prin care orice persoană poate afla dacă se află în categoria persoanelor cu risc de a dezvolta cancerul pulmonar, cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la bărbaţi. Testul online a fost lansat cu (...)

A apărut primul medicament destinat copiilor cu alergii la arahide

Administraţia pentru controlul Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite (FDA) a aprobat vineri Palforzia, primul medicament pentru tratarea alergiilor la arahide în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani, informează Xinhua. ''Palforzia oferă o variantă de tratament aprobată de FDA pentru a (...)

Tromboza venoasă profundă: ce şanse de vindecare există?

Dacă tratamentul este urmat corect, pe perioada de timp recomandată, fără întreruperi, boala este vindecabilă, iar sechelele care rămân sunt mai mici. Însă, unii dintre pacienţi nu au răbdare să facă tratamentul până la capăt. Se simt mai bine şi renunţă,  ignorând faptul că tratamentul incomplet (...)

Page generated in 0.1007 seconds.