Se caută un director pentru parcurile industriale din Miroslava

Parcurile industriale din Miroslava au rămas fără director. Dorel Codină, cel care a condus timp de cinci ani destinele acestui proiect, a demisionat ieri. Fostul director ne-a declarat că vrea să se întoarcă în mediul privat. 

Consiliul Local (CL) Miroslava s-a reunit ieri într-o şedinţă extraordinară pentru a iniţia demersurile în sensul preluării funcţiei de către o altă persoană: adunarea generală a acţionarilor a societăţii Miroslava Park Industrial SRL a fost mandatată să propună un administrator provizoriu. Primarul din Miroslava, Dan Niţă, nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a-şi exprima un punct de vedere. „Conduc de cinci ani Parcul Industrial Miroslava, atunci când am preluat în administrare câteva zeci de hectare de teren pline de bălării. În prezent, Parcul Industrial Miroslava a ajuns să fie parcul industrial cu una dintre cele mai mari rate de creştere din România. Am reuşit să aducem în zonă zeci de investitori de calibru, investiţii care vor ajunge la aproximativ 200 milioane euro şi care vor genera câteva mii de noi locuri de muncă. Pot spune că las în urmă o instituţie stabilă, puternică, cu o bună imagine şi reputaţie publică şi, mai ales, cu potenţial de creştere imens”, a declarat Dorel Codină.

Citește și: Investitorii stau la coadă la Miroslava. 200 milioane de euro atraşi de parcul industrial

Cele două parcuri industriale din Miroslava au o suprafaţă însumată de peste 70 hectare. Parcul I, amplasat lângă Delphi pe un teren de 46 ha, are peste 60 de rezidenţi: unele investiţii au fost finalizate, în timp ce altele sunt în derulare. La Parcul II, situat pe un teren de 25 ha în spatele fabricii Antibiotice, este, deocamdată un singur rezident: Mennekes, producător german din industria automotive care a construit o fabrică şi are planuri pentru încă o unitate de producţie. „Mă bucură că există iniţiativă pentru a se dezvolta noi parcuri industriale în Iaşi pentru că, cu o gândire antreprenorială şi un management agil şi proactiv, Iaşul poate atrage investiţii importante în următorii ani”, a spus Codină, cu referire la planurile Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi de a amenaja parcuri pe raza mai multor localităţi din judeţul Iaşi. „În ce mă priveşte, voi lua o scurtă pauză şi, cel mai probabil, mă voi întoarce în mediul privat, în zona de consultanţă pentru management şi dezvoltare. Voi pune în practică expertiza şi experienţa pe care o am pentru a ajuta companii şi, de ce nu, chiar instituţii, să crească şi să se dezvolte”, a conchis fostul director al parcurilor industriale din Miroslava. 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.