Situație critică în Republica Moldova. Spitalele Covid nu mai au locuri

Aproape toate locurile din secțiile Covid din spitalele din Republica Moldova sunt ocupate, iar Centrul de triere de la Moldexpo nu mai primește ambulanțe cu bolnavi, a declarat joi consilierul prezidențial Ala Nemerenco.

Situația din Republica Moldova este critică, după o explozie a cazurilor de Covid-19. Doar joi au fost raportate 1.800 de noi infectări cu coronavirus și 23 de decese la o populație de circa 3,3 milioane de locuitori, din care însă un procent semnificativ e reprezentat de cetățeni plecați în străinătate la muncă.

Ninel Revenco, coordonator al Programului național de imunizări, a confirmat situația fără precedent, care a dus la depășirea capacității sistemului sanitar.

„Practic toate locurile din spitalele sunt ocupate, dar și mai grav e că și secțiile de reanimare și terapie intensive sunt arhipline cu pacienți gravi și foarte gravi. În fiecare zi îregistrăm decese si dacă anul trecut erau mai multe persoane cu vârsta de peste 60 de ani, din februarie, curent, avem persoane tinere cu vârsta de 29, 32 42 de ani”, a declarat ea.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.