Duminica, 1 Martie 2020

Știați că

Cum să aplici corect parfumul – trucuri pe care trebuie să le știi

A ști cum să aplici corect parfumul nu se oprește numai la volumul de parfum pe care îl folosești. Trebuie să știi exact cum să aplici corect parfumul pentru a obține un impact maxim și cum să îl aplici astfel încât el să reziste întreaga zi. Cel mai bun moment pentru a aplica parfum – și, de (...)

Există ciocolata cu efect afrodiziac! Are puterea pastilei albastre pentru bărbați

Despre ciocolata se stie deja ca are proprietati afrodiziace. Cel mai mare producator de ciocolata din lume insa a venit cu un produs ce concentreaza numarul de flavonoizi continuti si accelereaza circulatia sanguina. O ciocolata calda inainte de culcare va fi bautura perfecta pentru seara. Producatorul elvetian de ciocolata Barry Callebaut a (...)

Cum vor arăta oamenii pe Marte? Vor avea piele portocalie și vor fi mai fragili

Pentru a ne adapta la condițiile ostile de viață ale lui Marte, corpurile noastre vor evolua în moduri care ar putea ajunge la o specie complet nouă de oameni. În primele câteva secole, scheletele și mușchii noștri se vor micșora probabil și vom deveni versiuni mai blânde ale omologilor noștri pământeni. (...)

Mancarea de tip fast-food are efecte neasteptate si asupra creierului

Cel mai afectat organ de consumul de fast-food ramane… creierul. Intr-o serie de experimente interesante, oamenii de stiinta din Canada au descoperit ca doar gandul la fast-food poate duce la graba, la un sentiment de agitatie. In alte experimente, subiectii care au vazut in mod inconstient diverse logo-uri de fast-food au citit mai (...)

Culorile traditionale de Paste au o semnificatie aparte. Stii ce simbolizeaza acestea?

Rosul, albul, galbenul si verdele sunt doar cateva dintre culorile care te duc cu gandul la Paste. Te-ai intrebat insa care este semnificatia acestora?   Nu exista nici o indoiala ca Pastele este sarbatori in unul dintre cele mai frumoase anotimpuri - primavara.  Este momentul in care natura revine la viata. Copacii sunt plini de (...)

Știți de unde vine numele de ”Bolta rece”? Istoria celebrei crâșme din Iași

Numele Bolta Rece a devenit un simbol si un loc de referinta pentru orice iesean, indiferent de etate si profesie si chiar de faptul ca omagiaza sau nu memoria lui Bachus. Localul se gaseste pe marginea sud-estica a renumitului deal al Copoului, pe strada care nu intamplator se numeste Rece, intrucat aici se cunosc din vechime intinse si (...)

Cum a ajuns ''ruşinea familiei'', Charles Darwin, să schimbe omenirea

Munca sa a schimbat radical modul în care omenirea s-a raportat la mediul înconjurător, teoriile sale fiind preluate şi în economie, etică sau sociologie. Charles Darwin a fost un om de ştiinţă britanic care a pus bazele evoluţionismului şi teoriei selecţiei naturale. Charles Robert Darwin s-a născut pe 12 februarie (...)

Știți de unde vine expresia „A o pune de mămăligă”?

Destul de numeroase sunt în limba poporului nostru acele ziceri tipice în care s-au cristalizat atâtea și atâtea observații asupra feluritelor împrejurări ale vieții de fiecare zi. Cu deosebire, experiența amară a omului în lupta cu greutățile de tot felul a constituit izvorul multora dintre expresiile (...)

Cum au apărut şi cine a inventat notele muzicale

Muzica s-a transmis un timp îndelungat doar prin viu grai. Notele muzicale în varianta pe care o cunoaştem astăzi au apărut în anul 1000 şi au fost inventate de un călugăr benedictin, care era şi dirijorul unui cor. Cea mai veche notă muzicală datează din jurul anului 2000 Î.Hr. şi a fost scrisă în (...)

Pe 11 ianuarie e Ziua cuvântului Mulțumesc. Cum se traduce în alte limbi

Pe 11 ianuarie, este celebrată Ziua Internaţională a Cuvântului „Mulţumesc”, care a fost instituită în anul 1994. Specialiştii spun că un “mulţumesc” are un efect pozitiv care durează între 6 şi 9 luni. Iniţial, Ziua Internaţională a Cuvântului „Mulţumesc”, era marcată (...)

De unde vine numele de Big Bang, fenomenul prin care a fost creat Universul?

Big Bang-ul este una dintre acele teorii cunoscute chiar şi de cei mai puţin familiarizaţi cu ştiinţa şi care este uşor de înţeles: Universul se extinde în toate direcţiile şi, conform teoriei, există un punct din care a început totul. Toată materia era adunată într-un punct extrem de dens, care a explodat şi (...)

Cum a fost scrisă Biblia. Trei teorii care starnesc controverse in lumea religioasă

Biblia, cartea de căpătâi a creştinismului, pretinde că este cuvântul unic al lui Dumnezeu pentru omenire. Creaţie divină sau opera unor oameni care doreau să controleze lumea? Află care sunt cele trei teorii care starnesc controverse in lumea religioasă. Prima teorie: Biblia e „dictată” sau inspirata de Dumnezeu (...)

Știați că

De ce este magică cifra 9

Cifra 9 a stârnit imaginația celor cărora le place să se joace cu numerele și operațiile matematice.  Dincolo de faptul că cifra 9 este considerată magică deoarece un copil se naște după nouă luni sau că numărul muzelor este 9, matematicienii au dus cifra înr-un plan dedicat amuzamentului. Astfel, doar cu ajutorul (...)

CV-ul Iașului, plin de premiere naționale sau mondiale

Iată câteva curiozități istorice despre orașul Iași, mai mult sau mai puțin cunoscute, care i-au construit faima de impotant oraș universitar Prima universitate romanească  – Universitatea “Al. I. Cuza”, a fost înființată la Iași, la inițiativa domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu sprijinul lui (...)

VIDEO Operație pe creier transmisă LIVE pe Facebook. Pacienta a vorbit tot timpul

O tânără din Statele Unite care a suferit o leziune cerebrală a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar operaţia pe creier a fost transmisă LIVE pe Facebook, potrivit descopera. Jenna Schardt (25 de ani), studentă la fizioterapie la Universitatea Brenau din Georgia, a manifestat convulsii epileptice şi şi-a pierdut (...)

Știați că românul cu cele mai multe crime din istorie a fost din Iași?

Când vine vorba despre cei mai mari criminali în serie din România, Vasile Tcaciuc ocupă un loc fruntaș. Dar, cine a fost Vasile Tcaciuc și cum a ajuns unul dintre cei mai cruzi criminali din istoria României? Vasile Tcaciuc a fost supranumit, pe bună dreptate, „măcelarul din Iași”. Totul a început (...)

De ce plângem când tăiem ceapa

Ceapa este nelipsită din bucătăriile gospodinelor. Are o mulţime de proprietăţi benefice asupra organismului şi dă gust mâncării. Cu toate acestea, pentru gospodine este un chin să o gătească. Ştim cu toţii că ceapa ne face să plângem de fiecare dată. Există o explicaţie ştiinţifică. De asemenea, vă spunem şi ce (...)

Știți care sunt diferențele dintre un uragan şi un taifun?

Meteorologii numesc uraganele “cicloane tropicale” din cauza modului lor de deplasare şi a zonelor în care se formează. Mai sunt cunoscute şi sub denumirea de “taifunuri”.  Nu există nici o diferenţa între uragane şi taifunuri. Primele apar în Oceanul Atlantic, iar celelalte în Pacificul (...)

Știați de cele 6 canioane din România? Cum se ajunge la ele

Un canion este o vale adanca si ingusta cu pereti abrupti prin care raurile vijelios curg raurile. Desi acestea nu predomina in relieful tarii noastre, putinele canioane din Romania sunt extrem de frumoase si parcurgerea traseelor din aceste locuri oferta experiente de neuitat.  Trasee de alipinism, drumetii, sute de trepte de urcat si (...)

Știați că cea mai pură apă din lume se află în România?

In Muntii Bucegi, la 1.300 de metri altitudine, se gasesc sapte izvoare a caror apa uimeste, fiind considerata cea mai pura din intreaga lume. Intre frumoasele Lacuri Bolboci si Scropoasa, la cota 1.300, tasnesc din munte sapte izvoare ce sunt si subiectul a numeroase legende, care le atribuie proprietati magice, Muntii Bucegi ascuzand intre (...)

Știți de unde vine numele munților Carpați? RECORDURI

Munţii Carpaţi sunt un simbol al României. Pe lângă frumuseţea izbitoare, aceştia ascund legende vechi de milioane de ani şi mistere încă neelucidate. Munţii Carpaţi se întind pe 1.500 de kilometri, iar numele lor vine de la tribul de daci al Carpilor. Se spune că acest trib trăia în Moldova, în (...)

Cele mai neprietenoase orașe din lume

Publicaţia americană Travel & Leasure a realizat un sondaj în încercarea de a afla care sunt cele mai neprietenoase oraşe din lume. Moscova a fost votată drept "cel mai neprietenos oraş", într-un sondaj realizat de publicaţia americană Travel & Leasure. În top se mai află Los Angeles, New York sau (...)

De ce americanii şi britanicii au accente diferite?

Cele două accente au început să se diferenţieze la sfâşitul secolului al XVIII-lea. Mulţi ar fi surprinşi să afle că în anul 1776, atunci când coloniştii americani şi-au declarat independenţa faţă de coroana britanică, accentele cu care vorbeau reprezentanţii celor două tabere nu se deosebeau foarte mult. (...)

Page generated in 0.0719 seconds.