Warning: A non-numeric value encountered in /webmagnat/test.ziaruldeiasi.ro/categ.php on line 45
ZDI

 Duminica, 1 Martie 2020

Știință

Cum arăta o adolescentă în urmă cu 9.000 de ani. Mesteca piele de animal

Tanara a trait in regiunea Tesalia, situata acum pe teritoriul Greciei, si avea intre 15 si 18 ani cand a murit.   Pe baza analizei oaselor si dintilor, adolescenta, botezata Dawn, se crede ca ar fi avut intre 15 si 18 ani. Maxilarul proeminent se pare ca este legat de un obicei comun in acea perioada, mestecarea pieii de animal pentru a o (...)

STUDIU: Stratul de gheaţă din Groenlanda se topeşte într-un ritm record

Calota glaciară din Groenlanda a înregistrat cea mai mare scădere după ritmul record de topire care a început anul trecut, potrivit unui studiu publicat miercuri ce subliniază riscul unei creşteri accentuate a nivelului mărilor provocate de schimbările climatice, informează Reuters. Această topire masivă a fost cauzată nu (...)

Oamenii de ştiinţă au descoperit o bacterie care ''mănâncă'' plastic

O echipă de oameni de ştiinţă din Germania a identificat o nouă tulpină de bacterie care descompune elementele chimice constitutive ale poliuretanului (PU), un polimer utilizat la fabricarea mai multor tipuri de materiale plastice, relatează UPI.   Cercetătorii au detaliat descoperirea, săptămâna aceasta, în Frontiers (...)

Oamenii de ştiinţă au descoperit cea mai mare explozie de la Big Bang

Oamenii de ştiinţă au descoperit dovezi ale unei explozii colosale din spaţiu - de cinci ori mai mare decât oricare dintre cele observate înainte - şi le-au publicat în The Astrophysical Journal, scrie BBC. Uriaşa eliberare de energie este crezut că a fost emanată de o gaură neagră supermasivă aflată la 390 de (...)

Descoperire interesantă cu privire la mersul biped

Mersul biped al omului modern a apărut pentru prima dată la un strămoş al acestuia din Europa, nu în Africa aşa cum s-a crezut anterior, au anunţat miercuri oamenii de ştiinţă dintr-o echipă internaţională, citaţi de DPA şi AFP. Acea echipă, coordonată de Madelaine Boehme, cercetătoare la Universitatea Tubingen din Germania, (...)

Cercetătorii au descoperit apă pe o planetă ce ar putea susţine viaţa

Oamenii de ştiinţă au descoperit pentru prima oară apă pe o planetă potenţial locuibilă şi care se află la aproximativ 110 ani-lumină distanţă de Pământ, relatează site-ul postului BBC şi cotidianul The Guardian. Aceasta a fost denumită K2-18b şi este luată în considerare ca fiind o planetă ce ar putea susţine (...)

VIDEO: Iluzia optică care a derutat Internetul. Ce culori au aceste inimi?

Priviţi atent imaginea de mai sus. Ce culoare are fiecare inimă? Îţi pare uşor să răspunzi la această întrebare? Inimile, aparent, sunt toate violete şi portocalii, dar de fapt sunt toate de aceeaşi culoare. Nu crezi? Urmăreşte video-ul de mai jos realizat de Bite Size Psych pentru a vedea cum arată inimile fără (...)

Inteligenţa Artificială va schimba radical modul cum vom cânta la pian

O echipă de experţi în zona de învăţare mecanică a inteligenţei artificiale a dezvoltat un dispozitiv care foloseşte AI-ul pentru a ajuta învăţarea şi a simplifica cântatul la pian. Piano Genie, dezvoltat de departamentul Magenta din cadrul Google, este un dispozitiv cu 8 butoane inspirat din celebrul joc Guitar (...)

Page generated in 0.0295 seconds.