STUDIU: 70% dintre șoferii europeni ar face trecerea la o mașină electrică

Un studiu realizat de o companie britanică, la cererea Nissan, arată că 70% dintre șoferii din Europa ar considera oportună trecerea de la o mașină cu motor termic la una 100% electrică.

Cel mai nou studiu a fost făcut, la cererea Nissan, pe un eșantion de 7000 de șoferi din Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Spania, Italia, Norvegia, Suedia și Danemarca (jumătate conduc mașini cu motor termic și jumătate mașini electrice) pentru a vedea câți dintre aceștia ar lua în considerare o următoare mașină cu zero emisii.

70% dintre cei intervievați au răspuns pozitiv, arătând astfel că oamenii nu mai sunt atât de sceptici atunci când vine vorba despre acest tip de vehicule. Beneficiile pe care aceste mașini îl au asupra mediului înconjurător a fost motivul principal pentru care șoferii ar face această trecere.

De asemenea, 31% dintre cei care conduc momentan o mașină cu motor termic ar trece la una electrică și din cauza costurilor mici de întreținere. De partea cealaltă, 83% dintre șoferii care au deja un vehicul electric, recunosc faptul că acesta are costuri de întreținere mai mici decât s-au așteptat.

Totodată, 89% dintre cei care au făcut trecerea sunt foarte mulțumiți de alegerea făcută, iar 78% au susținut că este mai bine decât se așteptau.

Aflați amănunte de pe automarket.ro.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.