Suprizele din topul celor mai bogaţi oameni din România

Unul dintre cele mai aşteptate clasamente anuale, TOP Forbes România, vine fără modificări majore în anul pandemic 2020. În top 10 se regăsesc şi 2 nume feminine, extrem de influente în mediul de afaceri. 

Forbes România publică datele actualizate despre averile celor mai influenţi oameni de afaceri din România. Lista completă cu cele mai puternice companii locale şi cu miliardarii din ţara noastră o găsiţi în ediţia specială din 2020 a Forbes Top 500. Revista este disponibilă din 3 decembrie, în toate magazinele Inmedio din ţară şi în aplicaţia „Forbes România”.

Locul 1, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Daniel Dines (FOTO), 7,7 mld. lei

Daniel Dines (48 de ani)  este fondatorul şi CEO-ul UiPath, companie specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA), tehnologie care automatizează activităţile repetitive efectuate de angajaţi. Compania fondată de Daniel Dines, alături de Marius Tîrcă (care este Chief Technology Officer- Şef pe Tehnologie), a devenit în martie 2018 primul unicorn românesc, adică primul business din România care a ajuns la o evaluare ce depăşeşte 1 miliarde de dolari, scrie Forbes România. Ulterior, după o nouă rundă de finanţare, UiPath a devenit primul decacorn, şi asta pentru că valoarea de piaţă a companiei a ajuns acum la 10,2 miliarde de dolari.

Locul 2, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Dragos şi Adrian Pavăl, 7,5 mld. lei

Compania Dedeman, deţinută de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, a cunoscut în 2019 o creştere a cifrei de afaceri de 13,7%, fiind al şaselea an consecutiv în care afacerile au crescut cu un miliard de lei.

Locul 3, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Ion Ţiriac, 6 mld. lei

În martie 2019, Ion Ţiriac a apărut în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume. Urcase 49 de poziţii şi era plasat pe locul 1.818 la nivel mondial, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. În octombrie 2019 însă, acesta a venit cu un anunţ şocant: ”Nu mai am bani! Mi-am donat toată averea”. În 2020, potrivit FORBES România, Ion Ţiriac continuă să-şi crească afacerile, dar rămâne pe locul al treilea în clasamentul autohton, la fel ca în 2019.

Locul 4, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Anastasia Soare, 2,3 mld. lei

Anastasia Soare, supranumită "Regina Sprâncenelor", pierde o parte din imperiul construit de-a lungul ultimelor două decenii, dar îşi păstrează locul 4 în clasamentul bogaţilor României.

Locul 5, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Zoltan Teszari, 1,9 mld. lei

RCS & RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a rezistat crizei COVID-19, fără să sufere lovituri majore.

SURSA: click.ro

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.