Tenismenul Sam Querrey a fugit din Rusia după ce a fost testat pozitiv

Tenismenul american Sam Querrey, locul 49 ATP, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi a fugit din Rusia, unde trebuia să participe la turneul de la Sankt Petersburg, riscând o suspendare de până la trei ani pentru încălcarea protocolului sanitar.

Potrivit jurnalistului New York Times Ben Rothenberg, citat de lefigaro.fr, Querrey a fost testat pozitiv înaintea meciului cu canadianul Denis Shapovalov, din turul I al competiţiei. Soţia şi fiul în vârstă de opt luni care l-au însoţit au fost testaţi şi ei pozitiv, toată familia fiind plasată în izolare într-un hotel de lux din Sankt Petersburg.

Apoi Sam Querrey ar fi primit un telefon de la cineva care îl anunţa că familia lui ar putea fi spitalizată dacă apar simptome. Semifinalistul de la Wimbledon din 2017, îngrijorat că ar putea fi separat de bebeluşul său, a decis să-şi facă bagajele şi să părăsească Rusia cu un zbor privat către o destinaţie necunoscută. Ben Rothenberg precizează că jucătorul a ajuns într-o ţară europeană (posibil în jurul Mării Baltice) care nu cere un test negativ la trecerea frontierei. În prezent, familia este cazată într-o locuinţă închiriată prin Airbnb.

Cazul este luat foarte în serios de oficialii ATP, care au arătat că este vorba de o "încălcare gravă" a protocolului sanitar şi au deschis o anchetă. Jucătorul de 33 de ani ar putea primi o amendă de 100.000 de dolari şi, mai ales, o suspendare de până la trei ani.

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.