Toate paturile ATI destinate bolnavilor de Covid sunt ocupate. Focar cu 17 cazuri la Neuro

Situaţia de la secţiile de Terapie Intensivă continuă să fie tensionată, chiar dacă teoretic rata de incidenţă la nivelul judeţului Iaşi şi a municipiului reşedinţă se află de câteva zile în scădere.

Potrivit raportării Direcţiei de Sănătate Publică, ieri, în spitalele COVID din Iaşi mai exista un singur loc la ATI, respectiv la Spitalul CFR , care însă în câteva ore a fost ocupat. În rest, celelalte 66 de paturi sunt ocupate. Acelaşi număr mare de pacienţi cu forme gravă de boală ca în urmă cu două zile se află la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului "Sfântul Spiridon", unde există 10 paturi ATI şi 10 cu administrare de oxigen, strict dedicate bolnavilor COVID.

De asemenea, la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon", centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nouă bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă a unităţii sanitare. Şi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna" Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate cele două paturi ATI. Tot ieri, DSP a anunţat o reactualizare a focarului de la Spitalul de Neurochirurgie. Dacă iniţial aici au fost depisaţi cinci bolnavi cu infecţia cu SARS COV 2, ieri, alţi 10 pacienţi au primit diagnosticul de COVID-19, dar şi doi asistenţi medicali.

La nivelul judeţului au fost raportate 140 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus dintre care 74 pe municipiul Iaşi.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.