Topul țărilor cu cele mai multe beții crâncene. Pe ce loc se află România

Credința populară despre scoțieni și englezi este adevărată: sunt țările cu cele mai multe beții mari de pe planetă, scrie Mondo Deportivo, citată de Rador.

Un sondaj realizat de compania Global Drug Survey a confirmat că Regatul Unit este națiunea în care s-au înregistrat cele mai multe beții grave în 2019.

Spania se află în partea de jos a acestui clasament întocmit cu mărturiile a peste 100.000 de oameni din întreaga lumea, între noiembrie și decembrie 2019, chiar înainte ca totul să fie ruinat de pandemia de coronavirus.

Astfel, Scoția și Anglia, în ansamblu, au reușit să dubleze numărul de beții grave înregistrate în Spania, Germania, Italia, Portugalia și Mexic.

În acest fel, în timp ce Scoția înregistrează 33,8 de beții crâncene pe an și pe persoană, în Anglia, sunt 33,7. Spania este destul de în urmă, cu 14, în timp ce alte țări cu o tradiție a bețiilor, ca Germania sau Mexic, înregistrează 15,3 și respectiv 10. România se află şi ea spre coada topului, cu o rată de 14,1.

Potrivit lui Adam R. Winstock, fondatorul Global Drug Survey, nu este surprinzător faptul că Scoția și Anglia conduc acest clasament, întrucât este o chestiune culturală: pentru ele, alcoolul este ceva obișnuit, nu ceva legat de un moment de distracție.

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.