Un şofer ieșean de 62 de ani s-a ales cu un dosar penal pentru alcool şi a rămas şi fără numere la maşină

Un şofer din Gorban a fost prins conducând beat pe străzile din Moşna. În urma testării alcoolscopice, a rezultat o alcoolemie de 0,78mg/l, iar bărbatul a fost dus la cel mai apropiat spital pentru a i se lua probe din sânge. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului.

 De asemenea, i-au fost luate numerele şi certificatul de înmatriculare, pentru că nu avea asigurarea maşinii la el. "La data de 21 februarie, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răducăneni au oprit, pentru control, pe raza comunei Moşna, un autoturism condus de un bărbat de 62 de ani, din comuna Gorban. Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

De asemenea, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 132/2017, deoarece nu avea asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie valabilă şi s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare", au transmis reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.