Un „animal politic”, șef la ABA Prut-Bârlad, și o chelneriță din Iași pe post de inginer

Un reportaj realizat de Recorder tratează un caz de angajare pe criterii politice la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad: o fostă chelneriță a fost angajată ca inginer la instituția condusă de vicepreședintele PNL Iași, Petru Avram, care este și consilier județean.

Acesta se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu. Recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor a fost angajată o tânără care a fost chelneriță la un bar din Iași. Asta în condițiile în care ABA Prut-Bârlad are în subordine mai multe județe din Moldova, afectate periodic de inundații.

Simona Iancu, inginer la Serviciul Situații de Urgență-Inundații, a ajuns angajată fără concurs, pe bine cunoscuta filieră: inițial, angajată la o primărie comunală pentru câteva zile și apoi, prin detașare, la ABA Prut-Bârlad. În discuțiile cu jurnaliștii Recorder, inginerul nu a știut să răspundă la câteva întrebări elementare, iar pradă reporterilor a căzut și șeful ABA Prut – Bârlad. Întrebat, la moment dat, care este aria triunghiului, Petru Aram a răspuns: „baza ori ipotenuza la pătrat”.

Un inginer din instituție s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești.

Aflați amănunte de pe recorder.ro.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.