Un europarlamentar şi-a pierdut postul din cauza unei orgii sexuale

Eurodeputatul ungar Jozsef Szajer, membru al partidului lui Viktor Orban, FIDESZ, şi al PPE (centru-dreapta), şi-a anunţat duminică demisia şi retragerea din viaţa politică, invocând motive personale, potrivit AFP.

József Szájer a admis marţi că a fost unul dintre participanţii la orgia sexuală organizată vineri în centrul Bruxellesului. Într-o declaraţie pentru presa ungară citată de Euronews, acesta a precizat că le-a spus poliţiştilor că este europarlamentar deoarece nu avea un acto de identitate asupra sa.

„Nu am consumat droguri, am propus poliţiei să mi se facă imediat un test, dar nu a fost cazul. Poliţia a afirmat că a fost găsită o pastilă de ecstasy. Nu era a mea, nu ştiu cine a adus-o şi cum. Am dat poliţiei o declaraţie legată de acest lucru. Regret că am încălcat regulile de carantină, a fost iresponsabil din partea mea, îmi voi asuma sancţiunile”, a afirmat acesta. Politicianul ungar a fost unul dintre autorii controversatei constituţii ungare din 2010. Aceasta a fost criticată de activiştii pentru drepturile omului, care au arătat că ar crea un mediu ostil pentru comunitatea LGBT+.

Potrivit dhnet.be, pe lângă eurodeputatul ungar alte două persoane, identificate drept D. O., născut în 1977 şi P. B., născut în 1987, au invocat imunitatea diplomatică. Această plecare din Parlamentul European, care devine efectivă în 31 decembrie, nu este legată de conflictul dintre premierul Viktor Orban şi Uniunea Europeană în chestiunea statului de drept, a afirmat Szajer, după ce unii analişti speculau pe marginea acestui subiect pe reţelele sociale.

Szajer este deputat european din 2004. "Demisia nu are nicio legătură cu actuala dezbatere politică la nivel european. În această dezbatere, aprob şi susţin deplin poziţia guvernului ungar", a declarat eurodeputatul de 59 de ani, într-un comunicat. Acesta spune că a luat decizia "după o lungă perioadă de gândire" şi a invocat „povara grea” a participării „zilnice la lupta politică”.

"Mai degrabă decât politica zilnică, am intenţia să-mi continui viaţa publică şi munca începută în timpul schimbării regimului într-un registru intelectual pe termen mai lung", a explicat el fără alte precizări.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.