Un fost deputat PDSR s-a făcut judecător pentru un an și acum cere să fie pensionat

Fostul deputat PDSR, Stefan Victor Achimescu (63 de ani), in prezent magistrat la Tribunalul Ilfov, cere Sectiei pentru judecatori din CSM sa-i aprobe eliberarea din fucntie prin pensionare. Solicitarea vine dupa ce el a revenit in functia de magistrat, in baza unui interviu, in iunie 2019.

Practic, Achimescu a cerut sa se pensioneze din magistratura la 1 an si 4 luni dupa ce a revenit in functie. Potivit unor surse din magistratura, pensia lunara a acestuia este intre aproximativ 16.000 de lei si 20.000 de lei, in functie de gradul pe care-l are. Solicitarea de pensionare a acestuia urmeaza sa fie discutata in sedinta CSM din 29 octombrie.

Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Victor-Stefan Achimescu a fost parlamentar in mandatul 1996-2000. Fostul deputat este absolvent de Drept si avocat in Baroul Olt.

Achimescu a facut cerere de revenire in magistratura fara concurs in luna mai 2019, iar cererea i-a fost aprobata de Sectia pentru judecatori a Consilului Superior al Magistraturii (CSM) cu scorul de 5 la 4, "gruparea" Savonea fiind cea care a votat pentru a transforma un fost politician in judecator.

La momentul respectiv, el a dat asigurari ca nu revine in functie doar pentru a incasa pensie speciala, aratand ca acesta este vocatia sa, urmand sa profeseze pana la 65 de ani.

Continuarea, pe ziare.com

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.