Un inginer care a încasat un pumn în faţă a cerut daune de 800.000 de lei

O lovitură de pumn a fost apreciată de cel care a primit-o la 800.000 de lei. Aceasta este suma pe care un inginer ieşean a cerut-o ca despăgubiri de la un prieten, administratorul unei societăţi comerciale.

Conform materialului probator administrat în cauză, între viitorul agresor, Mureş Căldăraru, şi victima A.F. au existat pentru o lungă perioadă de timp, relaţii de prietenie şi colaborare financiară. Ulterior au apărut însă neînţelegeri, Căldăraru reproşându-i lui A.F. că nu i-ar fi dat o sumă de bani datorată. Cei doi s-au întânit întâmplător într-o dimineaţă în Palas. Între cei doi a izbucnit un conflict verbal, tranşat cu o lovitură de pumn în faţă trasă de Căldăraru prietenului său. După acest gest, agresorul a părăsit zona. A fost necesară o săptămână de îngrijiri medicale pentru ca urmele lovitorii să se şteargă. În instanţă, A.F. a cerut 200.000 de lei ca daune materiale şi 600.000 de lei ca daune morale. Solicitarea pentru acordarea de daune materiale a fost respinsă de magistraţii Judecătoriei, care au constatat că nu s-a făcut dovada efectuării niciunei cheltuieli pentru tratament sau recuperare medicală, victima prezentând doar o inflamaţie la nivelul feţei şi sângerări.

În privinţa daunelor morale, judecătorii au precizat că acestea nu pot fi cuantificate în lipsa unor criterii legale, dar ele nu se pot constitui în sursă de îmbogăţire fără just temei. Magistraţii au apreciat că suma de 4.000 de lei reprezintă o despăgubire suficientă. Pentru fapta propriu-zisă, Căldăraru a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.