Un mecanic auto şi-a forţat norocul şi va sta trei ani după gratii. A fost prins de două ori

Un mecanic auto şi-a făcut un obicei din a conduce sub influenţa alcoolului şi fără permis. Acesta a fost condamnat pentru faptul că, anul trecut, a fost depistat băut în trafic în două rânduri. Chiar dacă nu comisese niciun accident, judecătorii l-au condamnat pe Emanuel Stănel la închisoare cu executare.

Magistraţii au reţinut în sentinţă faptul că Stănel a fost depistat în noaptea de 3/4 aprilie anul trecut în timp ce conducea autoturismul propriu marca Chrysler Sebring, în zona Gării, având o îmbibaţie alcoolică de 2,62‰ alcool pur în sânge. În plus, permisul său fusese anulat încă din 2018, tot pentru faptul că circula băut. Atenţia poliţiştilor a fost atrasă de faptul că automobilul circula cu luminile stinse. Conform propriilor declaraţii, Stănel se îndrepta spre casă, după ce băuse la serviciu 300 ml de vodcă.

După aproape patru luni, în după-amiaza zilei de 1 august, Stănel a fost depistat încă o dată, în zona Granit, la volanul unui Volkswagen, cu o îmbibaţie alcoolică în sânge de 2,33‰, permisul fiindu-i în continuare anulat. Stănel reparase automobilul şi, după ce băuse o bere la serviciu, a plecat să-i facă o probă. La un magazin de cartier a mai băut 300 ml de vodcă, cu 20 de minute înainte de a fi oprit de poliţişti.

În defavoarea lui Stănel a cântărit faptul că nu se afla la prima infracţiune, conducerea sub influenţa alcoolului având astfel o formă continuată. De aceea, chiar dacă nu fusese comis niciun accident, magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 2 ani şi patru luni de închisoare. La aceasta s-a adăugat însă şi o condamnare anterioară de un an şi trei luni de închisoare, care fusese iniţial suspendată, rezultând astfel o pedeapsă totală de 3 ani şi 7 luni.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.