Un român i-a lăsat “mască” pe austrieci: a cumpărat o cocioabă cu 775.000 euro

Un român a cumpărat o cabană dărăpănată pentru exorbitanta sumă de 775.000 de euro. Situată în nord-estul Salzburgului, pe malul lacului Wolfgangsee, construcţia de lemn nu are decât 12 metri pătraţi, locuitorii zonei find uimiţi de banii pe care românul a decis să-i ofere pentru aceasta la o licitaţie publică. Identitatea cumpărătorului este necunoscută. 

Locuitorii din Saint Gilgen, satul în care se află cabana, sunt obişnuiţi să audă de preţuri piperate atunci când e vorba de construcţii de lângă lac, însă suma cu care s-a încheiat licitaţia publică pentru baraca de 12 metri i-a uimit chiar şi pe ei, catalogând-o drept „o nebunie”, după cum scrie presa locală. Titulatura pare îndreptăţită, mai ales că baraca nu este conectată la reţeaua electrică, la apă curentă sau la canalizare.

De asemenea, terenul pe care este construită poate fi utilizat numai până în anul 2024, el aflându-se în propritatea Pădurilor Federale. Mica construcţie din lemn a stârnit mare interes la licitaţie, 20 de ofertanţi propunând sume, printre care şi un fost consilier de stat. Anterior evenimentului, autorităţile eliberaseră o autorizaţie de construire pentru o nouă clădire, deci românul se va putea apuca în voie să-şi ridice amplasamentul - cel mai probabil va fi destinat turiştilor, zona fiind la mare căutare de către aceştia.

SURSA: adevarul.ro


 

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.