Un sot a fost obligat de judecători să trăiască la trei metri în jurul nevestei

Judecătorii ieşeni au luat o decizie surprinzătoare într-un caz de violenţă domestică. Parchetul de pe lângă Judecătorie a cerut instanţei emiterea unui ordin de protecţie împotriva lui B.C., prin care să se dispună evacuarea acestuia din locuinţă, obligarea lui la păstrarea unei distanţe minime de 100 de metri de soţia sa şi interzicerea oricărui contact, inclusiv prin telefon sau corespondenţă.

Solicitarea Parchetului, depusă la 1 martie, a fost urmată a doua zi de o cerere similară, depusă de femeie. Magistraţii Judecătoriei au apreciat însă că vina este împărţită, iar actele de violenţă fizică lipsesc, reţinând doar că B.C. „are o atitudine recalcitrantă faţă de reclamantă, cu acte de violenţă psihică şi verbală, acestea având loc pe fondul consumului de alcool, drept urmare a atitudinii pe care o are reclamanta faţă de el şi de faptul că părţile se află într-un proces privind partajarea apartamentului bun comun”.

Ca urmare, ei au acceptat emiterea unui ordin de protecţie, dar în condiţii care îl fac practic inoperabil. Astfel, ordinul emis pe o perioadă de trei luni nu prevede evacuarea soţului din apartament, ci îl obligă pe acesta să păstreze o distanţă minimă de 3 metri faţă de soţia sa atunci când se află în locuinţă, şi 50 de metri în afara acesteia. De asemenea, soţului îi este interzis orice contact, inclusiv telefonic sau prin corespondenţă. „Instanţa reţine că acest gen de violenţă nu este de o gravitate mare pentru a impune evacuarea pârâtului din locuinţă, măsurile indicate fiind suficiente pentru a crea o distanţă de siguranţă între părţi”, au explicat magistraţii. Dosarul a ajuns la Tribunal, dar nici termenul de ieri nu a fost unul de pronunţare. De trei săptămâni, soţii continuă practic să locuiască împreună.

 

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.