Un spray nazal distruge SARS-COV-2 într-un minut. Inovația turcească va intra pe piață

Pandemia de COVID-19, care a afectat peste 100 de milioane de oameni la nivel mondial, a provocat comunitatea științifică din întreaga lume pentru a găsi un leac eficient și sigur. Printre cele mai recente inovații se numără spray-ul nazal din Turcia, care poate ucide SARS-COV-2 în doar un minut.

Genoxyn se numește soluția tucească, realizată de o echipă formată din medicii Șehime Gulsun Temel, Ahmet Umit Sabanci și Cuneyt Ozakin, de la Departamentul de microbiologie medicală al Universității Uludag din Bursa.

Spray-ul ar putea fi o alternativă foarte eficientă a vaccinului. Mai mult, soluția nu afectează celulele epiteliale din mucoase, atrag atenția cercetătorii.

„Studiile noastre au stabilit că soluția a ucis virusul intrat în gură și în țesutul nasului. Uciderea virusului într-un timp scurt înseamnă prevenirea intrării acestuia în celule și reducerea numărului de viruși din organism. Dacă soluția poate preveni contaminarea, va fi o soluție preventivă viabilă", a explicat medicul Sabanci.

De asemenea, o companie din Franța va lansa un spray nazal care elimină 99% din coronavirus în mai puțin de 30 de secunde, bazat pe apă ionizată. Scopul acestuia este preventiv, atrage atenția producătorul.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.