Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii extinsă și modernizată cu fonduri europene obținute de administrația județeană PSD (P)

Spitalul de Copii mai face un pas spre a deveni un centru medical european modern. Un alt proiect demarat de fosta administrație județeană social-democrată prinde contur. Consiliul Județean Iași a anunțat lansarea proiectului ”Extindere și dotare Unitate Funcțională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria”. 

”Am muncit mult împreună cu colegii din cadrul Consiliului Județean pentru a moderniza sistemul medical ieșean. Spitalul de copii beneficiază astăzi de investiții majore realizate cu fonduri europene nerambursabile. Vom avea un spital modernizat în totalitate. Mulțumesc tuturor celor din cadrul Consiliului Județean, aleși județeni și angajați în aparatul propriu  pentru sprijinul acordat în mandatul 2016 - 2020”, a declarat senatorul Maricel Popa

Proiectul lansat de administrația județeană presupune extinderea unității de primiri urgențe a Spitalului de Copii de la o suprafață actuală de 100 mp, la 2.280 mp. Totodată, prin același proiect estimat la peste 12 milioane de lei, se vor achiziționa echipamente medicale moderne, dar și mobilier medical. O parte importantă a proiectului presupune realizarea unei platforme helipunct pentru, pentru a face posibilă aterizarea elicopterelor și astfel, eficientizarea transportului micilor pacienți dinspre și spre unitatea medicală ieșeană. Investițiile urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului 2022. 

În această perioadă, Spitalul de Copii trece printr-o etapă de modernizare totală, prima de la inaugurarea unității din 1970. 

”Am obținut fonduri europene nerambursabile și mare parte din lucrări au fost deja executate. Proiectul de reabilitare și modernizare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria este cel mai mare proiect din regiune finanțat prin Programul Operațional Regional cu o valoare totală de peste 121 milioane lei. La finalul lucrărilor vom avea la Iași unul dintre cele mai moderne spitale de pediatrie din țară”, a precizat fostul președinte al Consiliului Județean, Maricel Popa. 

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.