Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Apropo de focarul de covid din aceste zile care s-a oploşit pe la berourile chefereului ieşean, şi despre care nu mai contenesc bârfele, căci, poate nu ştiţi, oamenii de acolo chiar mor de plictiseală la serviciu, nu gluma, haideţi să vă spunem şi noi una haioasă pe astăzi, legat de parascovenie. 

Zice-se că cei mai mulţi băgători de seamă, în unanimitate cu coconetul sorbitor de cafele la pauzele lungi şi dese, ar fi stabilit neoficial că cel care a adus covidul şi l-a băgat prin berouri ar fi nimeni altul decât şeful Dezaxinia (de la lipsă de axuri politice, evident), fost conţilier local, ba chiar şi şef de chefereu la Bucale, pe vremurile bune, portocalii.

Dezaxinia, zic băgătorii de seamă, ar fi venit recent dintr-un concediu cu prelungiri, nu se ştie de unde sau pe ce meridiane, dar cică ar fi o idee bronzăţel, şi toţi îl bănuiesc pe el acuma că a adus beleaua în berouri, plasând-o pe clanţe. Haida de, dom’le, mai lăsaţi omul în pace! Nu-i destul că, iote, s-a dat cu partidoiul mai an ca să-şi păstreze postul grăsuţ, şi acuma nu ştie cum să facă şi să dreagă ca să se dea din nou liberal, cum a fost el odată? De covid îi arde lui acuma, ce mama mă-sii...

De ce fac mişto junii liberali? De ciorăpeii madamei senator!

Şi dacă tot vorbim de bârfe, de dezaxări politice şi demistificări vestimentare, haideţi să vă mai arătăm ceva despre care, în aceeaşi idee, se bârfeşte şi se înghionteşte de zor coconetul dar şi junimea de prin zona de rangul doi şi trei a liberalilor ieşeni. Motivul, ca să vezi până unde s-a ajuns cu panarama şi miştourile: ciorapii madamei senator Iulia Scântei!

Băbăeţ, şi voi fetiţe, mai bine întrebaţi-o şi voi pe madam senator dacă nu cumva râdeţi ca provincialii, în necunoştinţă de cauză. De-un par egzamplu, cum madama e mutată cu casă, cu masă, cu job, cu mălai şi cu afaceri la Bucale, de tot şi de multă vreme, de unde ştiţi voi că poate nu asta o fi mai noua moda în materie de ţoale cool la Capitală, hă? Ei, vedeţi cât de uşor puteţi greşi?

În fine, după umila noastră părere, la acei ciorăpei ar fi mers, dar obligatoriu la aceeaşi coloare, o pălărie cu boruri largi şi cu pană de păuniţă. Dar, în fine, cine suntem noi să ne dăm cu părerea într-o aşa delicată speţă femeiască, nu-i aşa? Hai, la bulivar, birjar! La bulivar...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.