VIDEO: Eroarea fatală făcută la botezul bebelușului Iustin din Suceava

Ies la iveală noi detalii șocante în cazul bebelușului de șase săptămâni din Suceava care a murit, luni, la Spitalul Județean, unde a ajuns imediat după botez. Din imaginile date publicității reiese că preotul de la biserica „Sfinții Constantin și Elena” a comis o eroare ce s-a dovedit a-i fi fatală bebelușului.

Mai exact, acesta l-a scufundat de trei ori în cristelniță, ţinându-l pe spate, cu faţa în sus, deși specialiștii în Teologie susțin că trebuie să-l fi ținut cu fața în jos. Dacă nu este făcută cu mare atenție, „cufundarea întreită” poate pune în pericol viața nou-născutului.

În filmarea publicată de activenews.ro, se observă foarte clar cum preotul de la biserica „Sfinţii Constantin şi Elena”, din municipiul Suceava îl scufundă pe micuțul Iustin de trei ori în apă, ţinându-l pe spate, cu faţa în sus.

Viitorii preoți învață încă din facultate cum se săvârșește Taina Botezului și exersează pe o păpușă pentru a evita ca astfel de tragedii să aibă loc. Procedura este simplă: o mână se ţine între picioarele copilului, iar alta pe faţă, pentru a-i proteja nasul şi gura. Afundarea în cristelniță (cu faţa în jos) se face rapid, în fracţiuni de secundă, astfel încât apa să nu poată pătrunde pe căile nazale, cum s-a întâmplat în acest caz.

Aflați amănunte de pe fanatik.ro.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.