VIDEO O biserică și clopotnița, cuprinse de flăcări uriașe care luminează toată valea

Biserica și clopotnița lăcașului de cult de la Brodina de Sus au fost cuprinse de flăcări în această seară..
 

Intervin pompierii militari de la mai multe subunitati din zonă.In total, la fata locului se intervine cu 10 autospeciale, potrivit monitorulsv.ro.

Incendiul care a izbucnit la biserica de rit vechi şi clopotniţa acesteia din localitatea Brodina de Sus a fost lichidat, însă acestea au ars în totalitate, a informat miercuri seară purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

La faţa locului au intervenit pompierii militari de la mai multe subunităţi, precum şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din zonă, cu zece autospeciale, relatează Agerpres.

''La sosirea echipajelor noastre la faţa locului ardeau generalizat biserica şi clădirea clopotniţei, construcţii majoritare din lemn, dispuse pe o suprafaţă totală de aproximativ 350 de metri pătraţi. Am intervenit rând pe rând cu 10 autospeciale de stingere de la subunităţile noastre şi cele de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din zonă. Incendiul a fost lichidat. În momentul de faţă mai răscolim după ultimele focare şi îndepărtăm elementele de construcţii care au fost afectate de flăcări'', a declarat Găleată.

El a spus că jarul sau scânteile provenite din sistemul de încălzire reprezintă cauza probabilă a izbucnirii incendiului, în condiţiile în care era folosită o centrală termică pe lemne.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a precizat că nu s-au înregistrat victime iar biserica, în ajun de An Nou pe stil vechi, a ars în totalitate.

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.