Voiculescu, despre Ivermectină: Am cerut o opinie de la Agenţia Naţională a Medicamentului

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că a cerut o opinie de la Agenţia Naţională a Medicamentului în legătură cu folosirea Ivermectinei. La rândul său, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Andreea Moldovan a precizat că reprezintă un risc utilizarea de astfel de medicamente, care nu au fost testate şi considerate sigure în tratamentul COVID-19.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă ia în calcul realizarea unor studii legate de Ivemectină în tratamentul COVID-19.

 "Am cerut o opinie de la Agenţia Naţională a Medicamentului”, a afirmat ministrul.

 Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Andreea Moldovan a afirmat că studiile legate de eficienţa Ivermectinei în tratamentul COVID-19 sunt inconsistente din punct de vedere ştiinţific.

 "Ivermectina este un medicament cu efect antiparazitar, folosit atât în uz uman, cât mai ales în uz veterinar. Ca utilizare umană se recomandă mai ales utilizarea Ivermectinei sub forma unor creme recomandate în tratatementul acneei rozacee, de exemplu, astfel încât nu este un medicament actualmente care să dovedească eficienţă în tratamentul infecţiei COVID. Studiile pe care se bazează utilizarea Ivermectinei sunt deocamdată inconsistente din punct de vedere ştiinţific şi considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente care încă nu au fost testate şi considerate sigure şi eficiente în tratamentul COVID”, a explicat Andreea Moldovan.

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.